Smukke akvarieplanter til ethvert akvarium

Skab hyggelig stemning med flotte akvarieplanter (foto petworld.dk)

Skab hyggelig stemning med flotte akvarieplanter (foto petworld.dk)

De svajer og nejer smukt i akvariet og skaber et billedrigt landskab. Ikke nok med, at akvarieplanter er flotte at have i sit akvarium, akvarieplanter giver også god energi til vandmiljøet. De skaber de rette omgivelser for fisk og giver dem en tryg hverdag.

Akvarieplanter er vandplanter er samme type planter, som du kan finde ude i havet. Da det oftest er ferskvandsfisk, man holder i sit akvarium er de fleste akvarieplanter også kun beregnet til ferskvand. De vandplanter, du finder i dyrehandler er ofte nogle meget taknemmelig planter, der nemt vokser i dit akvarium.

Det er dog en god idé at undersøge markedet for akvarieplanter lidt, inden du går ud og køber nogle. Akvarieplanter er nemlig ligesom de fisk, du har, beregnet til forskellige ferskvandsmiljøer. Hvis du læser lidt om din fisk, vil du derfor opdage, at der er nogle akvarieplanter, der er særligt gode at have sammen med dem.

Dit ejet lille økosystem

Når du anskaffer dig et akvarium, så anskaffer du dig et lille økosystem. Fiskene skal bruge ilt. Den kan du få med en pumpe, men du skal også have nogle akvarieplanter. Akvarieplanter skal have lys for at danne fotosyntese. Når det bliver mørkt renser de vandet for CO2, hvilket passet fiskene godt.

Men det er en balance. Hvis du stiller akvariet i for meget lys, så vil det gro helt til, og du vil ikke kunne se dine fisk. Desuden vil mange planter opsluge alt ilten i dit akvarium, og dine fiske vil dø. Omvendt dør planterne uden lys, da de skal kunne danne fotosyntese, og uden planter så er der ikke meget liv til fiskene.


Her kan du købe akvarieplanter

Find mere inspiration til akvarieplanter her:

Akvarieplanter giver liv til dine fisk
Akvarieplanter – Gør dine fisks liv lidt sjovere
Akvarieplanter – Giv dine fisk lidt natur

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to“Smukke akvarieplanter til ethvert akvarium”

  1. […] mukke akvarieplanter til ethvert akvarium […]

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.