Find dyret til din familie

Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)

Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)

Børn er hårde ved hinanden til tider. Det kender de fleste forældre til. Modning, og manglende venner kan være én af de væsentligste grunde til at verden kan være hård for et barn. Skoleskift, institutionsskift, skilsmisse og flytning kan være andre. Og selv om børn er socialt anlagte og generelt har let ved at skabe relationer til andre og finde venskaber i nye sammenhænge, så kan det også være en belastning, når man pludselig skal stå på egne ben i en ny virkelighed og verden måske vender én ryggen.

Førnævnte overvejelser kan være én af de mest tungtvejende årsager til at især småbørnsfamilier vælger at anskaffe sig et dyr. Hvis man har et dyr i huset lærer børn helt fra barnsben af noget om empati, at tage hensyn og vise omsorg for et andet levende væsen. Til gengæld får de også at mærke, hvor meget kærlighed sådan et dyr kan ”tilbagebetale” med sin evige og trofaste loyalitet.

Hvad koster et kæledyr af kræfter

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og alt har en pris, også et kæledyr. Derfor er det vigtigt at man sætter sig ind i, hvad det kræver at holde et dyr, og hvilket dyrt der allerbedst passer til jeres familier. Det er ikke kun dyrearten, der er forskel på – også inde for fx hunde er der stor forskel på valget af race. Så selvom i er overbevidste om at en hund er lige jer, så undersøg hvor meget de forskellige racer kræver – match det med jeres energiniveau og bosted. Jo større forarbejde, jo større succesrate i sidste ende.

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.