Et hundebur er din sikkerhed

Det bliver nødvendigt at låse din hund inde af og til, bare du ved hvad du gør er det intet problem (foto Petworld.dk)

Det bliver nødvendigt at låse din hund inde af og til, bare du ved hvad du gør er det intet problem (foto Petworld.dk)

Et hundebur er klart den bedste løsning for dig, der skal transportere din hund længere eller ofte. I virkeligheden burde det være påkrævet at sikre din hund med et hundebur, når den skal med i bilen. Loven påskriver at alle mennesker skal fastspændes under kørsel. Det kan være svært med din hund, men med et hundebur sikrer du både dig og din hund bedst.

I tilfælde af hårde opbremsninger vil din hund bliver lettere skadet end du, simpelt hen fordi den ikke kan registrere vejens forløb, ligesom den ikke kan tage fra med sine poter. Desuden vil en ganske hård opbremsning kunne medføre, at din hund flyver op i nakken på dig, og det er direkte livsfarligt.

Vælg et passende hundebur

Din bil sætter selvfølgelig nogle begrænsninger for, hvor stort dit bur kan være, men vælg i hovedreglen et bur, der er stort nok til at din hund kan vende og dreje sig. Ingen bryder sig om at være fastlåst. Vend eventuelt din hund til at bruge buret hjemme. Det kan blive et lille fristed, præcis som en hundekurv kan være det.

Vælger du et bur, der er for småt, vil du have svært ved at få din hund til at bryde sig om det, og det er synd, for hunde har som udgangspunkt ikke noget imod køreture.

Har du en større hund, bør du vælge et af de mere robuste hundehuse i aluminium. Har du en mindre hund, kan du snildt nøjes med et mindre metalbur, så længe du blot skal køre kortere ture med din ven.

Find et passende hundebur her

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.