Slip for ubehageligt utøj på din kat

Frontline holder katten helt fri for lopper (foto petworld.dk)

Frontline holder katten helt fri for lopper (foto petworld.dk)

Den er sød, som den ligger der også soler sig, og den er dejlig sød at kæle for. Katten er et dejligt husdyr og meget populær i Danmark. Ikke nok med at den er sød og nem at have, så kan den også tage de fleste mus og andre irriterende smådyr, hvis det skulle være et problem.

Katten forlanger ikke meget pasning og pleje, men lidt skal den dog have. Mad, vand og et sted at sove. Og så kan det altså ske, at den får utøj som lopper eller flåter. Det betyder ikke være fordi, din kat har ændret adfærd og er blevet usoigneret. Katte er vanedyr og ynder at holde sig meget rene.

Flåter og lopper tiltrækkes blot af kattens blod, og det er svært for katten at beskytte sig mod utøjet. Det kan du som ejer dog hjælpe med. Du kan slippe for ubehageligt utøj ved at give den loppemidlet. Frontline kan både bruges, når katten har fået lopper eller flåter og som forbyggende middel.

Begynd inden utøjet formerer sig

Flåter er smittebærer. Det betyder, at når de skal have stillet deres sult hos din søde huskat, så kan de overføre skadegørende mikroorganismer fra deres sidste måltid. Det betyder altså, at din kat kan blive rigtigt syg, hvis den bliver bidt af en skovflåt.

Lopper er ligesom flåterne blodsugende insekter, som ved hjælp af nogle modhagerne sætter sig fast i kattens pels. Lopper lever i dyrenes pels og formerer sig også der. De lægger 10-25 æg om dagen, så forplantningen går derfor virkelig hurtig.

Det kan være svært at komme af med lopper og flåter, så du skal være meget opmærksom på dine dyr. Du kan bruge loppemidlet Frontline, som du kan købe hos Petworld. Midlet dræber utøjet og dets æg inden for 24-48 timer og beskytter fremadrettet i op til 4-8 uger.

Læs mere om produkter fra Frontline:

Fjern de fjendtlige flåter med Frontline

Hold lopperne væk med Frontline

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.