Skal din hund i træning?

Hundetræning (Foto: hundeskole.dk)

Hundetræning (Foto: hundeskole.dk)

Måske har din hund fået lige lovlig meget på sidebenene hen over julen, og det er ikke godt – hverken for hundens helbred eller dens psyke. Så hvis det er tilfældet, er det bare om at komme i gang og få trænet din hund tilbage til normalvægten.

Dårligere livskvalitet

Hunden er et meget rørigt dyr, som derfor også skal have mulighed for at kunne bevæge sig frit. For meget fedt gør det svært for den at røre sig så meget, som det er naturligt, og det kan have en negativ effekt på hundens humør. Derfor er det dit ansvar at få din hund ud og få løbet noget af al den overskydende fedt af sig.

Træn din hund i vand

En af de utallige muligheder der findes for hundetræning hedder hydroterapi, og betyder træning i vand. Det kan enten indbefatte svømning eller løb på et løbebånd placeret i et bassin med vand. Begge dele bliver brugt til træning af overvægtige hunde, men har hver deres styrker. På løbebåndet har hunden hele tiden et fodfæste og et overblik over situationen. Båndet udnytter vandets opdrift og modstand, så hunden kan bevæge sig friere. Ved svømning får hunden virkelig trænet kondition og muskelkraft. Hunde er ikke særlig gode svømmere, og den skal derfor bruge utrolig mange kræfter på en svømmetur, så du skal som ejer være opmærksom på at lave et godt program, der starter stille op og langsomt træner hundens muskler.

God kost skal der til

Det siger sig selv, at ethvert træningsprogram skal hænge sammen med en fornuftig kost. Din hund skal have god og kraftfuld kost for at have energi til at kaste sig ud i svømningen. Så sørg for at købe noget hundefoder, der passer til din hunds alder og aktivitetsniveau. Det behøver ikke at være en specielt dyr affære, du kan sagtens finde noget foder af god kvalitet til en billig penge.

Få nogle gode bud på, hvilken hundekost du skal kigge efter, her

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.