Kaninfoder sikrer nødvendigt indtag af næringsstoffer

Husk at fodre din kanin rigtigt (foto petworld.dk)

Husk at fodre din kanin rigtigt (foto petworld.dk)

Alle levende skabninger har brug for det korrekte indtag af føde, hvis livet skal opretholdes på bedste vis. Hvis du vil have mest ud af dine kæledyr og beholde dem i mange gode år, så skal du sørge for, at de får den korrekte føde med nødvendige næringsstoffer.

Din kanin lever som udgangspunkt bedst af hø, tørfoder og grøntfoder. Kaninen er en gnaver, og den vil derfor elske tørfoder eller hårde grøntsager, hvor den kan få brugt sine tænder. På den måde sikrer du også, at din kanin har en sund mundhygiejne. Du kan godt selv fodre din kanin grønt og lækkert, men det kan bestemt ikke anbefales som hovedkilde til foder. Foderleverandører har forsket i ernæringsoptaget og ved præcis, hvilke mængder af forskellige næringsstoffer din kanin har brug for. Det største fordel ved at give din kanin foderpiller er, at den ikke kan vælge at gå uden om den mad, den finder mindst interessant, og du kan dermed være sikker på, at den får den rette mængde af de forskellige næringsstoffer.

Kaninfoder kan suppleres med godbider

Det vil altid være en god ide at supplere din kanins foder med godbidder af forskellig art. Det er hyggeligt at fodre sin kanin, fordi det er en måde, hvor på man kommer tæt på den. Godbidderne har dog flere gode egenskaber. Snacks i form af forskellige tørrende grøntsagsstænger og frøstænger stimulerer din gnaver. Godbidderne sliber tænderne og giver din kanin en sund mundhygiejne uden tandsten, og så får den ekstra med vitaminer fra disse snacks.

Køb kaninfoder her

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.