Kaninbur – det skal det indeholde

KANINBUR DOBBELT (Foto: Petworld.dk)

KANINBUR DOBBELT (Foto: Petworld.dk)

Inden du går i gang med den helt store indretning af din kanins kommende hjem, skal du sørge for at skaffe nogle enkelt ting, der er helt essentielle for din kanins ve og vel. En kanin har nemlig nogle helt elementære krav, som skal opfyldes, hvis den skal have det godt.

Indret efter din kanins behov

Vi kan starte med fodringsudstyret. Din kanin skal selvfølgelig have noget at spise og drikke, så du skal have anskaffet dig en madskål og en drikkeflaske. Et godt tip er at købe madskålen i stentøj eller noget andet tungt. Så kan kaninen ikke vælte den, og du har ikke foder ud over hele buret.

Dernæst skal du have lagt et underlag i buret. Mange bruger savsmuld, men det er faktisk en dårlig idé, da det støver og kan irritere kaninens luftveje. Brug i stedet spåner og så hø, som kaninen kan gemme sig i.

Når det elementære er på plads, kan du overveje om du vil købe legetøj til din kanin. Ting som et løbehjul kan holde din kanin aktiv, og dermed forebygge overvægt.

Hvis du er i tvivl, så søg hjælp hos din lokale dyrehandel. Her kan du også se det uendelige udvalg af udstyr til et kaninbur.

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.