En kattebakke er et must have i en bylejlighed

Husk kattebakken! (foto lavprisdyrehandel.dk)

Husk kattebakken! (foto lavprisdyrehandel.dk)

Det er altid en god idé at anskaffe sig en kattebakke, når man har kat, men hvis man holder indekat i en lejlighed i byen, er det helt uden for diskussion, at kattebakken er en nødvendighed. Nogen tror, at det er uhygiejnisk at have en kattebakke i hjemmet, men hvis man tager sine forholdsregler, behøver kattebakken ikke blive en stor gene. Placer den eventuelt et sted, hvor den står diskret og uforstyrret.

Sådan holder man kattebakken ren og hygiejnisk

Man kan gøre meget for at undgå lugtgener fra kattebakken, og det hele handler selvfølgelig om rengøringen af bakken. Som udgangspunkt skal kattebakken tømmes, rengøres og desinficeres en til to gange om ugen. Der er stor forskel på katte og på, hvor ofte de besørger, så du bliver nødt til at vurdere behovet for rengøring af bakken ud fra, hvor ofte din kat benytter den.

Desuden er det nødvendigt flere gange dagligt at fjerne synlige våde pletter og afføring. Det kan gøres nemt og hurtigt med en skovl, der er lavet særligt til formålet. Riller i skovlen gør, at det tørre kategrus, der kommer med i skovlen, falder ned i bakken igen, så det kun er skidtet, der kommer med i affaldsposen. Efter proceduren kan du hælde lidt frisk kattegrus i bakken, men det er kun ved hovedrengøringen, at du er nødt til at skifte al grusset.

Man siger, at når kattebakken begynder at lugte i ejerens næse, så har den lugtet i kattens længe inden. Husk på, at katten er et rovdyr med skarpe sanser i forhold til mennesket. Gør det derfor til en god vane at rengøre og skifte bakken, inden den begynder at lugte. Katten vil helt sikkert sætte pris på det, for den nyder bestemt heller ikke at besørge i en kattebakke, der lugter.

Se et stort udvalg af kattebakker

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.